Press release

ChorusClass och Choir Genius inleder samarbete för att ge ett brett digitalt stöd till alla körer runt om i världen.

Från januari 2023 kommer kunder som använder Choir Genius och ChorusClass att kunna ladda upp alla sina repetitionsfiler från Choir Genius till ChorusClass med ett enkelt klick i Choir Genius. Tillsammans skapar verktygen ett heltäckande erbjudande för att göra körsång enklare.

ChorusClass och Choir Genius har en gemensam vision – att få fler i världen att sjunga. Choir Genius gör det enkelt för köradministratörer och körledare att hantera en kör. ChorusClass gör det möjligt för körmedlemmar att repetera sin stämma, när som helst och var som helst.

Körsång är en oerhört populär hobby runt om i världen. De senaste åren har det blivit allt vanligare med digitalt stöd, både för administration av kören och för att stödja repetition på distans.

Under hösten har ChorusClass och Choir Genius arbetat med en teknisk integration för att göra det lättare för körer att använda de två verktygen tillsammans. Från och med januari 2023 kommer lösningen att lanseras på marknaden.

Olof Berg, VD för ChorusClass: ”Många av våra kunder frågar om digitalt stöd för körens administration. Choir Genius tillhandahåller ett effektivt och prisvärt verktyg för att hantera allt detta. Från och med januari blir det mycket lättare för våra kunder att kombinera ChorusClass och Choir Genius.”
Tom Metzger, grundare och VD för Choir Genius: "Under Covid har det blivit ännu mer tydligt att körer vill ha möjlighet att repetera också på distans. ChorusClass är den bästa appen jag har sett på marknaden som stödjer det. Jag ser verkligen fram emot att tillhandahålla den integrerade funktionen för att förenkla arbetet med att kombinera Choir Genius och ChorusClass.”

Choir Genius är ett kanadensiskt företag med en effektiv och prisvärd lösning på köradministration. Choir Genius har sedan 2009 tillhandahållit en end-to-end-lösning för den mest tidskrävande administrationen som exempelvis närvaro, biljettförsäljning, kommunikation och medlemshantering. Hundratals körer har upptäckt fördelarna med att sköta köradministrationen i Choir Genius.

https://www.choirgenius.com

ChorusClass är ett svensk företag med en app där du kan spela in eller ladda upp och dela sånger och stämfiler till körmedlemmarna, så att de kan träna hemma, i skolan, på jobbet – när som helst, var som helst. Genom att välja vilken stämma som hörs, kan körmedlemmen själv välja hur hen ska öva. ChorusClass lanserades 2016 och har mer än 80 000 registrerade användare i mer än 100 länder

https://www.chorusclass.com

För mer information:

olof@chorusclass.com

tom@groupanizer.com