Om ChorusClass

Detta är vår historia

Vi började sjunga i kör som unga. Genom åren har vi utvecklat idéer på hur en kan förenkla och förbättra övningar och repititioner.

Mycket har hänt sedan vårt första försök med en Sony Walkman på 90-talet, men fortfarande tyckte vi det saknades något som tar möjligheten att träna stämmor mellan körövningarna till dagens teknik och möjligheter. Så föddes idén till ChorusClass.

Ledstjärnan för utvecklingen har varit enkelhet – det ska vara enkelt även för de som inte har så mycket vana att använda appen. Superenkel inspelningsfunktion för att få fram stämmor att öva. Spela in alla själv, eller ta hjälp av stämledare eller andra – fortfarande lika enkelt.

Alla kan öva stämmor hemma, på bussen, i affären... vart som. Så när du övar med din grupp kan ni spendera mer tid på det som är roligast och viktigast – att sjunga tillsammmans.

Och det går att göra mycket mer! Skapa nya grupper, öva låtar eller tal för födelsedagar, öva med ditt band eller överraska festen genom att bilda en kör.

ChorusClass har blivit verklighet

Alla vi som är körsångare har suttit på stämrepetitioner. Många är vi också som övat hemma mellan körövningarna på olika sätt. Genom åren har det funnits olika lösningar för att underlätta att öva hemma, men fortfarande tyckte vi det saknades något som tar möjligheten att träna stämmor mellan körövningarna till dagens teknik och möjligheter.

Så föddes idén till ChorusClass. Superenkel inspelningsfunktion för att få fram stämmor att öva. Spela in alla själv, eller ta hjälp av stämledare eller andra – fortfarande lika enkelt. Ledstjärnan för utvecklingen har varit enkelhet – det ska vara enkelt även för de som inte har så mycket vana att använda appen . Vill man ha en mer avancerad inspelningsfunktion och högre inspelningskvalité finns det redan en uppsjö med bra inspelningsprogram i marknaden. Då ska man naturligtvis lika enkelt kunna ladda upp filerna i ChorusClass.

Grundidén med ChorusClass är man ska kunna skapa sitt eget material och att alla ska ha chansen att öva sin stämma hemma, på bussen, i bilen eller var man vill, så att man på körövningarna kan ägna all tid åt det som är roligt - att sjunga alla tillsammans.

Om oss

Håkan Berg

Grundare / Företagsutvecklare

Musik och körsång har varit stora fritidsintresset sedan barnsben.

Med erfarenhet från företag och affärer i yrkeslivet är ChorusClass den ultimata möjligheten att kombinera nytta med nöje.​

hakan@chorusclass.com

Ingrid Berg

Medgrundare

Körsång och vokalist i band har varit ett stort intresse sedan ungdomen.

Största upplevelsen var att tävla VM i barbershop i Las Vegas. Erfarenheterna från barbershopkör har inspirerat utvecklingen av ChorusClass.

ingrid@chorusclass.com

Olof Berg

Marknadsansvarig

Yngst av fyra bröder och växte upp med musik och sång. Började sjunga i kör och spela i musikal i samband med universitetsstudier. Genom olika musikaler under studietiden lärde jag känna Marcus och vi har jobbat ihop på ett antal projekt och föreställningar. Första anställda på ChorusClass och har varit med på ett hörn från början. När jag tänker tillbaka på många av musikalerna så önskar jag att jag hade en sådan här app under repetitionstiden.

olof@chorusclass.com