Om ChorusClass

Detta är vår historia

Vi började sjunga i kör som unga. Vid körrepetitionerna spenderades mycket tid till att gå igenom stämmorna separat. De som kunde läsa noter kunde lära sig i förväg, men resten var tvungna att lyssna och repetera tills stämmorna fastnade. Det måste finnas ett bättre sätt!

Genom åren har vi utvecklat idéer på hur en kan förenkla och förbättra övningar och repititioner. Mycket har hänt sedan vårt första försök med en Sony Walkman på 90-talet, men vi tyckte fortfarande det saknades något som tar möjligheten att träna stämmor mellan körövningarna till dagens teknik och möjligheter. Eftersom alla idag har tillgång till smarta telefoner och internet så kunde vi förverkliga våra ideer kring körövning. Så föddes idén till ChorusClass.

ChorusClass har blivit verklighet

Ledstjärnan för utvecklingen har varit enkelhet – det ska vara enkelt även för de som inte har så mycket vana att använda appen. Det ska vara enkelt att spela in för att få fram stämmor att öva. Det ska vara enkelt att dela och samarbeta med andra körmedlemmar.

När alla kan öva stämmor hemma, på bussen, i affären... vart som helst, så kan ni spendera tiden för körrepetitioner på det som är roligast och viktigast – att sjunga tillsammmans.

Om oss

Håkan Berg

Grundare / Företagsutvecklare

Musik och körsång har varit stora fritidsintresset sedan barnsben.

Med erfarenhet från företag och affärer i yrkeslivet är ChorusClass den ultimata möjligheten att kombinera nytta med nöje.​

hakan@chorusclass.com

Ingrid Berg

Medgrundare

Körsång och vokalist i band har varit ett stort intresse sedan ungdomen.

Största upplevelsen var att tävla VM i barbershop i Las Vegas. Erfarenheterna från barbershopkör har inspirerat utvecklingen av ChorusClass.

ingrid@chorusclass.com

Olof Berg

COO / Marknadsansvarig

Uppväxt med musik och sång. Började sjunga i kör och spela i musikal i samband med universitetsstudier. Första anställda på ChorusClass och har varit med på ett hörn från början, tagit emot användarfeedback och designat nya funktioner. När jag tänker tillbaka på många av musikalerna så önskar jag att jag hade haft en sådan här app under repetitionstiden!

olof@chorusclass.com