Om appen

Problemet

När det är dags att lära sig nya låtar så måste alla körmedlemmar lära sig sina stämmor innan man sjunger tillsammans. Om man kan läsa noter kan det göras innan repetition. Annars är det enklast gjort genom att dela upp kören i dess stämmor och stämledare, sedan lyssna och repetera tills stämmorna sitter. Det här kan vara tidsödande och långdraget under körrepetitioner.

Iden

Genom att dela inspelningar av låtarna och dess stämmor till körmedlemmarna kan de öva hemma, i skolan, på jobbet eller var som helst!

Appen

ChorusClass är en app som gör allt detta möjligt.

Spela in stämmor med röst eller instrument i vår inspelningsfunktion. Dela låten med körmedlemmarna. De har nu tillgång till låtarna och kan börja öva!

Genom att stänga av allt förutom sin egen stämma kan de lyssna och repetera tills de kan den utantill. Genom att sedan sätta på lead-stämman kan de öva på att sjunga tillsammans. De kan fortsätta sätta på en stämma i taget tills de sjunger med hela kören.

Om du inte vill spela in alla stämmor själv kan stämledarna spela in varsin stämma via den delade låten i ChorusClass. Eller om du har förinspelade stämmor kan du ladda upp dom i appen också.

Mer tid att sjunga tillsammans

När körmedlemmarna är mer förberedda vid körrepetitioner, kan ni spendera tiden på den roliga biten – sjunga tillsammans!