Med ChorusClass kan du öva med din kör när du vill, var du vill. Spela in flerstämmiga sånger med ett enda tryck på din smartphone eller platta och öva genom att stänga av eller sätta igång olika stämmor medan du sjunger med. Du kan lätt skapa nya låtar och nya körmappar att bjuda in vänner

till.

Följ oss:

  • Facebook
  • LinkedIn
  • Instagram
  • Youtube

Ladda ned appen!

Get ChorusClass Iphone App on Apple Store!
Get ChorusClass Android App on Google Play Store!

© 2017 ChorusClass AB. All Rights Reserved. Privacy policy  |  Terms

 

Månadens kör: April

April 19, 2018

 

I det trolska Hälsingland ligger Hudiksvall, en grannstad till ChorusClass huvudsäte. Här hittar vi månadens kör för april: Hudiksvalls Kammarkör! Härifrån hör vi sång på många olika språk!

Kammarkören grundades av Palle Lindström 1973 och firar alltså 45 år i år! Nu leds kören av Kerstin Winblad von Walter och har 16 aktiva medlemmar.

 

”Vi är en blandad kör som inte är knuten till någon församling, men vi sjunger gärna i kyrkor” berättar Kerstin. ”Vi har använt ChorusClass till senaste körkonserten t.ex, då jag spelade in stämmor till Now is the Month of Maying”.

 

Kammarkören sjunger mycket klassiskt, såsom Faurés Requiem, Carmina Burana, Bachs juloratorium och Mozarts Requiem, och de gör detta gärna tillsammans med kammarorkestrar.

”Vi sjunger även traditionella vårsånger sista april, och har som tradition att sjunga ut julen.” De har också samarbetat med lokala artister och repertoiren har då varit svenska visor och latinamerikansk musik.

 

”2015 och 2016 gjorde vi ett samarbete med SFI-elever (Svenska För Invandrare) som fick sjunga på svenska tillsammans med oss i kören. Vi bjöd in gästartister och rubriken var: ”Vi sjunger tillsammans igen” med en underrubrik på ”Vad är typiskt svenskt?”. 2017 bjöd vi även in en man från Syrien som framförde en sång på arabiska.

 

Vi bestämde oss för att samarbeta med SFI-elever för att de skulle få sjunga tillsammans med en svensk kör och samtidigt lära sig både språket och lite svensk kultur.

Eftersom jag jobbar på SFI övade jag på dagtid med eleverna, en gång i veckan. Inför konserten hade vi en kvällsövning tillsammans med kammarkören. Eleverna sjöng melodin och Kammarkören sjöng stämmor till. Dessutom hade vi några elever som sjöng på sitt hemspråk; kurdiska och arabiska. Även Kammarkören lärde sig några fraser på arabiska.

 

Konserterna blev mycket uppskattade av publiken och även av de elever som var med. Syftet var också att några elever skulle kunna börja i en kör. Att sjunga i Kammarkören är dock inte så lätt eftersom man helst ska ha notvana och vara van vid att sjunga i stämmor, och att tipsa om andra körer är inte heller så enkelt. Det finns mest kyrkokörer och inte alla elever är kristna.”

 

Nu pågår repetitioner inför att sjunga in våren sista april i Hudiksvall på Möljen.

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkedin
Like
Please reload

Förvalda Inlägg

Månadens kör Juni – Elixir

June 19, 2018

1/2
Please reload

Senaste Inläggen

April 19, 2018

November 20, 2017

October 6, 2017

September 11, 2017

September 1, 2017

June 8, 2017

Please reload

Arkiv
Please reload

Följ oss
  • Facebook - White Circle
  • LinkedIn - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • RSS - White Circle