Med ChorusClass kan du öva med din kör när du vill, var du vill. Spela in flerstämmiga sånger med ett enda tryck på din smartphone eller platta och öva genom att stänga av eller sätta igång olika stämmor medan du sjunger med. Du kan lätt skapa nya låtar och nya körmappar att bjuda in vänner

till.

Följ oss:

  • Facebook
  • LinkedIn
  • Instagram
  • Youtube

Ladda ned appen!

Get ChorusClass Iphone App on Apple Store!
Get ChorusClass Android App on Google Play Store!

© 2017 ChorusClass AB. All Rights Reserved. Privacy policy  |  Terms

 

Månadens kör i mars!

March 13, 2018

Mitt i Östersjön ligger en ö kallad Gotland, eller Rosornas Ö.

På Rosornas Ö står en stad, omringad av en 6 meter hög medeltida stenmur, där folket ibland kan ses gå omkring i kläder från en svunnen tid. Detta är Visby, staden där vi hittar vår första Månadens Kör.

Vi sitter ner med ledaren, Sofia Ahlin Schwanbom.

 

Vilka är ni?

Vi är Gotlands MusikalKompani, en ideell förening som vill låta unga utveckla och pröva sina talanger inom musikteater under så professionella former som möjligt.

Föreningen firar 15 års jubileum på Gotland i år, men har funnits sedan början av 1990-talet, då under namnet Göteborgs MusikalKompani. 

Just nu arbetar vi på klassikern The Sound of Music, som kommer ha premiär på Wisby Strands kongresshall den 6 april.

 

Hur många är ni?

Vi har ca 225 medlemmar och varje år står runt 50 av dem på scenen. Många av våra medlemmar är nu yrkesverksamma på och bakom scenen på flera av de största scenerna runt om i Norden.

 

Berätta för oss om The Sound of Music!

Den handlar om en ung kvinnas sökande efter sin plats i livet under samma tid som Österrike ansluts till Tyskland 1938. Maria kommer som guvernant till familjen von Trapp, en familj med en frånvarande pappa och sju barn i ett fantastiskt hus som präglas av disciplin och tystnad. Eftersom Maria, som egentligen ska bli nunna, har problem med både disciplin och förbud mot sång, inleds en ny period i familjen von Trapps liv…. 

 

Varför valde ni att berätta just den här historien?
Vi valde den här musikalen eftersom vi ville föra fram hur viktigt det är med musik och kommunikation för att en individ ska få utvecklas och berika inte bara sitt eget utan också andras liv. I just vår tolkning ställs också behovet att få uttrycka sina åsikter fritt genom kultur i kontrast mot kravet på konformitet och stillatigande acceptans av den starkares styre.Sedan är ju The Sound of Music en klassiker som är både rolig och svår: de flesta har ju en bild av hur den ”ska” göras. Vi vill gärna ta oss an utmaningen och också göra så olika typer av produktioner som möjligt för att utvecklas så mycket vi kan. Förra året gjorde vi t.ex. Legally Blonde.

 

Gör ni allt själva?

Vi samarbetar med GotlandsMusikens professionella orkester och har teknikstöd från Länsteatern på Gotland och PA-kompaniet.

 

Var kan vi hitta biljetter?

Här går de att köpa!

 

För mer insikt bakom kulisserna på Gotlands Musikalkompani:

Följ Gotlands Musikalkompani på Facebook!

 

Följ ChorusClass på Facebook!

Intervjuer med huvudrollsinnehavarna kommer snart!

Missa inte detta!

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkedin
Like
Please reload

Förvalda Inlägg

Månadens kör Juni – Elixir

June 19, 2018

1/2
Please reload

Senaste Inläggen

April 19, 2018

November 20, 2017

October 6, 2017

September 11, 2017

September 1, 2017

June 8, 2017

Please reload

Arkiv
Please reload

Följ oss
  • Facebook - White Circle
  • LinkedIn - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • RSS - White Circle